Ik maak het verschil (deel 4)

Here we go, dag 4 in de week tegen Kindermishandeling. Je kan jezelf scholen in het herkennen van signalen en het wegen van factoren. In de blog van vandaag een paar tips.

Leren

Zoals ik gisteren schreef, heb je moed nodig om die eerste stap te zetten. We hebben het gehad over dat je er iemand erbij betrekt. Praten met iemand, zoals bijv. Veilig Thuis helpt je. Zij helpen je feitelijk te kijken en begeleiden je in wat je wel en niet kan doen.

Ook kan je leren wat signalen en risicofactoren zijn, zodat je meer kan herkennen dmv bijvoorbeeld een workshop.  Er zijn gelukkig veel goede trainers zoals Florieke Stofmeel en Marike van Gemert

Op de website www.weektegenkindermishandeling.nl vind je deze week meer informatie en activiteiten door heel Nederland

Je kan natuurlijk ook bij mij terecht

Sinds een aantal weken heb ik de training tot Aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en Kindermishandeling afgerond. Hierdoor kan ik jou ondersteunen bij je vermoedens. Samen kijken we naar wat je ziet en welke stappen je kan nemen.

Heb je behoefte aan en klankbord? Wil je gewoon even sparren over je gevoel? Of wil je meer weten over de meldcode en de wijzigingen die in gaan vanaf 1-1-19?

Dat kan natuurlijk   jessy@coachjessy.nl

Meer lezen?