Sneeuwpret

Volgende week lijkt het echt winter te worden. Temperaturen rond het vriespunt en sneeuw staan op het programma en dat betekent….. Sneeuwpret, warme choco en de openhaard aan (als je die hebt natuurlijk)

Naar buiten

Natuurlijk gaan we massaal naar buiten voor een wandeling in de sneeuw. Niks klinkt fijner dan verse zachte sneeuw onder je schoenen, zeker omdat het hier zo zeldzaam is. De wereld krijgt een deken over zich heen, waardoor ook alle geluiden zachter klinken. Alles klinkt gedempt en dat is zo bijzonder om naar te luisteren.

Aanvalluhhhh…

En dan…. een echt sneeuwballen gevecht. Met zijn tweetjes of met meerdere partijen tegen elkaar. Beschutting zoeken, ballen draaien en aanvallen maar. Echt niet dat je het koud krijgt.

Natuurlijk ook de welbekende sneeuwmannen bouwen en fantaseren dat deze ook tot leven komt, zoals in de film “The Snowman” van Raymond Briggs. Een aanrader om een keer te kijken, zeker als je deze nog niet kent. De animatiefilm duurt ongeveer 30 minuten.

Sneeuw inspiratie

Het IVN geeft ook regelmatig tips voor verschillende soorten activiteiten, voor jong en oud. Ook zij spelen in op de verwachte weersomstandigheden. Kijk vooral eens naar het bellen blazen en die laten bevriezen. Deze ga ik zeker uitproberen van de week! klik hier voor 5 ijsspellen om warm van te worden, van IVN

Nu nog even duimen dat het echt zo ver komt, want dit is nog wel een heel dun laagje. Ik heb er in ieder geval zin in, wat jij?