Wensen realiseren met visionboard

Droombord, visiebord, wensenbord, visionboard. Zo maar een aantal namen voor hetzelfde idee. Een manier om je dromen en wensen tastbaar te maken. Om ze uit je hoofd te halen en vorm te geven, waardoor je nog makkelijker je doel voor ogen ziet en er naar toe kan werken.

Wensen

Soms is het lastig om je voor te stellen wat je wil echt wil en al helemaal hoe je dat voor elkaar kan krijgen. Een visionboard helpt je daarbij. Eerst bedenk je wat je zou willen.

Misschien is dat voor jou die ene hele vette fiets of het winnen van een wedstrijd of het behalen van examen. Of juist een nieuwe baan … Alles kan en mag.

Visualiseer je wens

Laten we voor het gemak even bij die fiets blijven. Neem heel even een moment en sluit je ogen. Zie het voor je hoe je je voelt met die fiets. Groot, blij, trots? Hoe hij beweegt in de bochten en hoe gemakkelijk hij snelheid maakt. Waar je zou willen fietsen? Gebruik al je zintuigen om te beleven. Het gaat echt om de beleving, je enthousiasme, trots, plezier. Dit is al een beetje visualiseren en dat kun je nog veel meer uitdiepen.

Duik dan door een stapel met tijdschriften heen en verzamel allerlei plaatjes, woorden en teksten, die met jouw doel te maken hebben. Mijn tip is, leg ongeveer 5 tot 8 verschillende tijdschriften klaar, waar je in kan zoeken. Als je er meer hebt, ben je zomaar 5 uur aan het bladeren, scheuren en knippen. Dat mag natuurlijk ook, daar moet je alleen wel zin en tijd voor hebben.

Visionboard

Als je genoeg hebt verzameld, pak je een groot vel papier, Hoe groter, hoe beter. Leg alle plaatjes neer zoals je zou willen en blijf een beetje schuiven, tot je tevreden bent. Plak ze dan met lijm vast. Let op dat het niet te nat wordt, want dan gaat het rimpelen of scheuren.

Neem er de tijd voor, maak geen haast. Ga op een plek zitten, waar je alle tijd hebt en niet gestoord wordt.

Visionboard regelmatig zien

Als je klaar bent, zet je je visionboard op een plek dat je hem vaak kan zien. Liefst meerdere keren per dag. Het bord helpt je om gefocust en verbonden te blijven met je wens, waardoor het makkelijker weet te realiseren. 

Let wel, alleen kijken naar je visionboard, werkt natuurlijk niet, dus kijk wat je allemaal kan doen om jouw doel wel te realiseren. Het is dus tijd voor actie! Heel veel plezier en succes!

Gesproken versie

Eén antwoord op “Wensen realiseren met visionboard”

  1. Heey, wat leuk meid, ga ik uitproberen. Dank voor de tip. En leuk je weer te lezen. 😉

Geef een antwoord