Buiten spelen

Omdat we bij Coach Jessy, tijdens alle coach trajecten buiten spelen, is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Op al deze dingen, kun je je prima op voorbereiden. Daarom zet ik ze hieronder even op een rijtje.

Buiten zijn is leuk en avontuurlijk en dat moet het blijven, ook na het traject.

  • Weerbericht
  • Kleding & schoenen
  • Weeralarm & Buiten
  • Teken
  • Zonnebrand
  • EHBO

Check het weerbericht

“Niets is zo veranderlijk als het weer.”

De ene dag schijnt de zon en de volgende komt het met bakken uit de lucht. Omdat we buiten zijn, is het weer belangrijk om rekening mee te houden. Check het weerbericht en bescherm jezelf tegen de zon, de kou en nattigheid.

Een zomerjurkje met blote benen, bij 10 graden is niet prettig en hou je niet lang vol.


Pak je jas & naar buiten

“Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel.”

Pixabay

We gaan dus naar buiten, tijdens verschillende seizoenen. Met de daarbij horende weertypes. Regen, zon, wind, sneeuw, mist, ijs. Van alles kom je tegen. Dus..

  • Trek kleding aan waar je je lekker in voelt, makkelijk beweegt en je warm (of koel) houdt.
  • Zorg dat je regenkleding bij je hebt.
  • Denk aan goede schoenen, laarzen of sandalen.
  • Neem een setje droge kleren mee. Je weet maar nooit.

Op slippers kun je geen bomen in klimmen. De kans op blaren is ook veel groter. Dan wil ik nog niet eens denken aan een verdwaalde hondendrol, tussen je tenen. (ik spreek uit ervaring ;-))

Dit zijn suggesties, voor Duurzame buitenkleding zoals regenkleding, overals, laarzen en meer. Ideaal om “beschermd” vrij in te spelen, in alle seizoenen. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

https://www.chick-a-dees.nl/nl

Weeralarm & buiten

Pixabay

Onweer, sommige houden er van, anderen helemaal niet. Zelf, ben ik er gek op. Maar het is te gevaarlijk om dan buiten op de hei of ergens in het bos te zitten. Bij Onweer gaat de sessie niet door en zoeken we naar een ander moment. Wel hou ik het weerbericht in de gaten. Mocht het langs ons gaan, dan gaat de sessie wel door.

Bij Code ROOD gaat de sessie niet door. Dan prikken we een nieuwe datum. De afgelopen jaren hebben we steeds vaker met een code ROOD te maken gehad. Dat zijn gevaarlijke situaties, om buiten te zijn.

Code ORANJE ik hou tot 2 uur van te voren het weer in de gaten. Bij twijfel, dan gaat de sessie niet door. Maar lijkt het mee te vallen, dan zoeken we een plek op, waar we kunnen schuilen als het nodig is.

Bij alle trajecten hou ik rekening met 1 week uitloop, waardoor we gemakkelijk 1 sessie kunnen verplaatsen.


Let op: Teken

maart t/m oktober

Beestjes waar iedereen de kriebels van krijgt. We kunnen ze zeker tegen komen, omdat veel buiten zijn en niet altijd braaf op het pad blijven.

Check bij thuiskomst of je geen teken ergens hebt meegenomen. Ze houden van de warmte in huidplooien. Zoals bij je billen, knieholtes, in je schoenen, oksels… ah ja. Je snapt het wel. Doe dit altijd even met je vader of moeder.

Ik heb altijd een tekenpas bij me, maar ik zal alleen op de armen, benen en in de nek kijken. Als ik een vermoeden heb. Onder de kleding kijk ik niet.

Teken zijn het meest actief vanaf 7 graden en van maart t/m september. Wil je meer weten, kijk dan eens op deze website van De Week van de Teek


Zonnebrand mee

maart t/m oktober

De zon is heerlijk. Zodra hij doorkomt in het begin van de lente tot ver in het najaar, warmt de zon de aarde en ons op. Mijn ervaring is dat kinderen spelend, al gauw de behoefte hebben om een jas of shirt uit te doen. De zon is krachtig, zoals we allemaal weten. En om je een klein beetje te beschermen, neem je eigen zonnebrand mee. De kinderen smeren zichzelf en elkaar in.


EHBO

Zelf heb ik altijd een EHBO setje bij me, om onderweg eerste hulp te verlenen. Pleisters en en snelverbandjes. Ook een pompje voor insectenbeten.

Belangrijk!!

Mocht je een allergie hebben, laat me dan alsjeblieft weten van te voren. Ook zeker als je daar een epipen voor hebt.

En nu is het tijd voor avontuur en plezier!! Let’s Go!!!