Wie is Jessy

Glimlach voor een kind

In 1996 werd mij, tijdens een intake gesprek voor de SPW opleiding, gevraagd waarom ik juist voor deze opleiding gekozen had. Mijn antwoord was toen, om elk kind met een glimlach naar huis te laten gaan.

Klinkt wel erg bekend en behoorlijk wollig, maar dit was en is mijn missie.

Nu werk ik al ruim 18 jaar, in de kinderopvang en heb ik op verschillende plekken mogen werken. Van babygroepen tot oudste groepen van de bso, van invalkracht tot leidinggevende en momenteel bij een natuur bso in hartje Amsterdam.

Stoeien

Ik zie steeds meer kinderen en ouders stoeien met wat de maatschappij van hun verwacht. De eisen voor “normaal” gedrag worden steeds hoger. Iemand hoeft maar een beetje anders te zijn of te reageren, waardoor hij/zij direct een label krijgt. Het gedrag past niet bij wat er verwacht wordt.

Daarnaast wordt het vragen om hulp ook steeds lastiger. Bij ouders  zie ik vaak een gevoel van falen in hun ouderschap, onzekerheid en angst.

Ook in de kinderopvang kom ik regelmatig situaties tegen waarin hard gewerkt wordt met kinderen en ouders, om “negatief” gedrag om te zetten naar gewenst gedrag. Vaak met succes gelukkig en soms is het helaas niet haalbaar binnen de kinderopvang.

Oplossing

Omdat ik hierin een positieve bijdrage wil leveren aan kinderen, hun ouders én de kinderopvang, ben ik kindercoach geworden.

Mijn praktijk is een plek waar:

  • Kinderen én hun ouders de ruimte en de veiligheid krijgen om samen sterker de toekomst tegemoet te gaan.
  • Ik samen met jullie op zoek ga naar jullie oplossing, jullie glimlach, voor elk “probleem” groot én klein.